Algemeen

Waar kan ik terecht met eventuele klachten of suggesties?

Heb je een klacht of ben je niet tevreden over onze producten of diensten? Alvast onze excuses hiervoor. Soms gaat het bij ons ook wel eens fout. Uiteraard lossen wij dit graag zo snel mogelijk voor je op. Contact met ons opnemen kan via info@ceramicavloeren.nl.

Onderhoud

Hoe maak ik mijn keramische tegels schoon?

Gebruik lauwwarm water dat je hebt laten koken. Doe een scheut azijn in het water. Je kan ook speciale tegelreiniger of een neutrale allesreiniger gebruiken (zonder olie, zeep of vet). Spoel en dweil na het gebruik van schoonmaakmiddel de vloer na met schoon water.

Levering

Hoe worden de tegels bezorgd?

Wij leveren tegels tot op de stoep, indien goed bereikbaar met een middelgrote vrachtwagen.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Dat is afhankelijk van de bestellen, door onze ruime voorraad kunnen wij voor een hoop van onze producten snelle levering beloven. U kunt ook kiezen voor een levering op afroep. Wij houden voor u de bestelling gratis in opslag.

Leveren jullie ook in Belgie?

Levering in het Nederlandstalige gedeelte in Belgie is meestal geen enkel probleem. Informeer via info@ceramicavloeren.nl of in jouw postcodegebied geleverd wordt.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja het is ook mogelijk jou bestelling op te halen bij onze showroom in Heerhugowaard. Maak van te voren wel even een afspraak door ons te mailen of te bellen.

Betaling

Kan ik mijn bestelling contant of per pin betalen?

Wilt u liever uw aankopen contant of per pin afrekenen? Geen probleem. In onze showroom in Heerhugowaard kunt u de bestelde producten ook contant of per pin betalen.

Kan ik mijn bestelling ook in de showroom plaatsen?

U wilt liever de producten eerst bezichtigen in onze showroom of één van onze verkooppunten? Geen probleem. U kunt uw bestelling gewoon bij ons in de showroom plaatsen bij een van onze medewerkers. In onze showroom in Heerhugowaard kunt u de bestelling (indien op voorraad) direct meenemen.

Kan ik ook telefonisch of per e-mail bestellen?

Dat is geen probleem. U kunt bij Ceramica Vloeren telefonisch 0653822324 of per e-mail info@ceramicavloeren.nl uw bestellen plaatsen.

Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief BTW?

Ja, alle vermelde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.

Kan ik op een andere manier bestellen dan via internet?

Natuurlijk, het is mogelijk je bestelling per e-mail door te geven via mail adres info@ceramicavloeren.nl of telefonisch op nummer 0653822324.

Kan ik ook betalen bij levering?

Nee, wij maken gebruik van een extern transport bedrijf. Betaling is vooraf of uiterlijk op de dag van levering via Ideal.

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan op verschillende manieren: online betalen via Ideal, of in de showroom van Heerhugowaard met pin.

Hoe kan ik bestellen?

Op verschillende plekken op onze site kan je met ons contact opnemen. Wij nemen voor iedereen persoonlijk de tijd om een voorstel op maat uit te werken.

Betaal ik bezorgkosten als ik mijn bestelling kom afhalen?

Nee, vanzelfsprekend betaal je bij het zelf ophalen geen bezorgkosten.

Montage

Heeft Ceramica een eigen montageteam?

Nee, wij hebben geen montageteam. Door de bedrijfskosten laag te houden kunnen wij u de beste prijs bieden en hebben wij geen extra personeel in dienst. Wij kunnen u wel een montageteam adviseren waarmee u zelf contact op kunt nemen voor het plaatsen.

Kunnen de keramische tegels ook in de tuin of op ons terras?

Ja, ook in de tuin of op het terras kunt u jarenlang genieten van uw keramische tegels. Het materiaal is onder andere krasvast, slijtvast, maatvast en vocht en vuil maken geen schijn van kans.

Kunnen groot formaat keramische tegels ook op de muur, bijv in onze badkamer?

Jazeker, groot formaat tegels op de muur is ideaal. Juist in kleinere ruimtes zoals badkamer en toilet. Grote keramische tegels maakt de ruimte rustig en ruimtelijk, dit komt omdat er door groot formaat keramische tegels minder voeg in de ruimte aanwezig is.

Hoeveel snijverlies moet er berekend worden?

Bij het plaatsen van tegels moet u (bijna) altijd de tegels snijden of zagen. Wij krijgen vaak de vraag hoeveel snijverlies daarvoor gerekend moet worden. Het is lastig om daar een precies antwoord op te geven. Het snijverlies verschilt behoorlijk van 5% tot wel meer dan 20%. Het snijverlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de maten van de ruimte, de maat van tegel en het patroon van leggen. Het meest gunstige snijverlies is bij het tegelen in wildverband of bij tegels die bijna zonder te snijden geplaatst kunnen worden. Het snijverlies is dan ongeveer rond de 5%. Maar gebruikelijker is om 10% snijverlies aan te houden. U kunt ook altijd de tegels uittekenen en daarna het aantal tegels te tellen.

Wat betekenen de tint aanduidingen op de dozen van de tegels?

De tint aanduidingen op de doos geven de exacte kleur van de betreffende serie aan. Fabrikanten proberen te alle tijde de perfecte kleur te krijgen echter is dit in het productieproces niet mogelijk en komen er tint verschillen voor. Deze tegels worden vervolgens gesorteerd zodat alle tegels met dezelfde tint bij elkaar komen. Let bij een eventuele nabestelling altijd op de tint aanduiding.

Welke lijm gebruik ik op anhydriet?

Coba heeft een speciale lijm voor anhydriet- & alphavloeren, namelijk: Coba GTA190 poederlijm. Dit is een lijm met calciumsulfaat als bindmiddel. In tegenstelling tot andere poederlijmen die cement als bindmiddel hebben. Doordat er calciumsulfaat gebruikt wordt als bindmiddel, past de lijm beter bij de vloer zelf en is er geen kans op ettringietvorming.

Kan ik ook buiten tegels verlijmen?

Ja dat kan. Je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden.Ten eerste moet je een lijm hebben die geschikt is voor buitentoepassingen. Gebruik daarvoor Coba CTA120 poederlijm.

Daarnaast is het erg belangrijk dat de constructie/ondergrond goed is. Wij raden aan om in het geval van buiten-situaties altijd contact op te nemen met ons voor een op maat gemaakt advies. Dit is kosteloos en voorkomt veel problemen achteraf.

Hoe voeg ik het beste mijn tegelwerk?

Hier vind je 5 voegtips.

1. Controleer wand of vloer; het oppervlak moet goed schoon zijn. Lijmresten in de voeg zorgvuldig verwijderen. Omgevings- en oppervlaktetemperatuur moeten voldoende zijn (tussen de 5°C - 25°C).

2. Aanmaken voegsel;volg de instructies op de verpakking. Gebruik altijd een maatbeker, schoon leidingwater en een schone emmer. Dan 2 maal goed machinaal mengen met een wachttijd zoals vermeld op de verpakking.

3. Inwassen voegbord; gebruik een voegenrubber of voegenspaan en was de voegen in totdat ze geheel gevuld zijn. Wacht tot de voeg voldoende is opgestijfd om te sponsen. Begin pas met sponsen als de voeg niet meer aan je vinger plakt.

4. Nasponsen; ga eerst met een sponsbord en weinig water met cirkelvormige bewegingen over het tegeloppervlak. Doe dit zonder druk uit te oefenen op het sponsbord en spoel je sponsbord zeer regelmatig uit. Verwijder daarna de laatste restjes voegsluier. Dit doe je het best met een gewone voegspons, omdat deze beter uitgeknepen kan worden dan een sponsbord. Gebruik zo min mogelijk water en gebruik schoon water.
Eventueel nog een stap uitvoeren: nasponsen van alle individuele voegen. Hierbij ga je met de spons lichtjes over de voegen zelf. Dus niet over het volledige tegeloppervlak. Als het sponsen helemaal klaar is, mag je niets meer doen. De voegmortel moet eerst goed verharden, normaal gesproken tot de volgende dag.

5. Nawrijven; als laatste stap, als de voeg goed uitgehard is, wrijf je het tegeloppervlak na met een droge, niet-pluizende doek.

Hoe tegel ik eenvoudig tegel over tegel?

Maak het bestaande tegelwerk heel goed stof- en vetvrij. Gebruik hiervoor Coba ASP990 tegelreiniger. Spoel het oppervlak vervolgens goed na met schoon leidingwater. Laat het tegelwerk vervolgens goed opdrogen. Is het bestaande tegelwerk helemaal schoon en droog? Strijk het dan voor met Coba DPM810 voorstrijkmiddel voor niet-zuigende ondergronden. Dit breng je eenvoudig aan met een blokkwast of een roller. De droogtijd is 1 à 2 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Hierna verlijm je de tegels zoals je anders ook zou doen.

Is het ook mogelijk om de keramische tegels te laten zetten?

Ja, het is mogelijk voor een meerprijs de keramische tegels te laten zetten door een vakkundige tegelzetter.

Kwaliteit

Zijn de keramische tegels geschikt voor huisdieren?

Een vloertegel heeft een erg goede warmtegeleiding en is dus ideaal in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. De keramische vloertegel is ook uitermate geschikt wanneer u huisdieren heeft; vloertegels zijn slijt- en krasvast en onderhoudsvrij.

Wat zijn de aanduidingen van kalibermaten bij tegels?

Keramisch tegels worden gebakken en bij dit bakproces van 1 maat (bijvoorbeeld 60cmx60cm) komen verschillende maten uit de over. Denk aan 59,8cm; 59,9cm en 60,0cm, alle tegels worden na productie gesorteerd en krijgen dan de aanduiding kaliberaanduiding op de doos (bijvoorbeeld: kalibermaat 59,9 of 9). Als de kalibermaat 59,9 is dan is hier een tolerantie van toepassing van 1mm. In dit geval dienen alle tegels tussen de maten 59,86cm en 59,95 cm te liggen.

Welke slijtklasse heb ik nodig?

Aan de slijtklasse van de tegels kunt u zien voor welke ruimtes of gebruik ze geschikt zijn. De slijtklasse van geglazuurde keramisch tegels wordt aangeduid in de slijtgroepen 1 t/m/ 5.
- Slijtgroep 1: Deze tegels zijn geschikt voor ruimtes waar voornamelijk met zacht schoeisel of blote voeten wordt gelopen(bijvoorbeeld een badkamer).
- Slijtgroep 2: Tegels uit deze slijtgroep zijn geschikt voor zacht schoeisel in ruimtes waar nagenoeg geen vuil/zand voorkomt.
- Slijtgroep 3: Tegels ingedeeld in slijtgroep 3 zijn geschikt voor woonkamers waar geen hoge belasting plaatsvind.
- Slijtgroep 4: Dit zijn tegels die geschikt zijn voor hoge belasting zoals een keuken, gang of hal. En hier kan met normaal schoeisel op gelopen worden.
- Slijtgroep 5: Dit is de hoogste slijtgroep voor verglaasde tegels, deze tegels zijn geschikt voor ruimtes waar krassend vuil voorkomt en zeer veel wordt gelopen. Denk aan horeca gelegenheden, ingangen etc. kortom ruimtes die zeer veel worden gebruikt.

Hoe wordt de antislip-waarde van een tegel aangegeven?

De anti-slipwaarde van een tegel kan op verschillende manieren worden aangegeven. De meest voorkomende waarde is de R-waarde. Bij deze test wordt de antislip waarde bij verschillende hellingshoeken gemeten en uitgedrukt met de letter “R” gevolgd door een cijfer. De meest voorkomende R-waarde zijn:
- R9 = 03 t/m 10 graden (geringe antislip waarde)
- R10 = 11 t/m 19 graden (normale antislip waarde)
- R11 = 20 t/m 27 graden (verhoogde antislip waarde)
- R12 = 28 t/m 35 graden (grote antislip waarde)
- R13 = Meer dan 35 graden (zeer hoge antislip waarde)

Wat zijn verglaasde tegels?

Verglaasde tegels zijn tegels waar de toplaag uit een gekleurde glazuur bestaat. Deze gekleurde glazuur zorgt voor de uitstraling, kleur en design van de tegel. Het type glazuurlaag kan zeer uiteenlopen en bepaald de kwaliteit en het karakter van de tegel.


Wat is een gerectificeerde tegel?

Een gerectificeerde tegel is een tegel waarvan na het bakproces de kanten worden afgezaagd of afgeslepen. Dit heeft als voordeel dat de tegel kaarsrechte kanten heeft en hierdoor zeer maatvast is. Doordat de kanten zo recht zijn is het ook mogelijk om de gerectificeerde tegels met hele dunne voegen te leggen. Dit geeft vaak een strak en modern eindresultaat. Gerectificeerde tegels worden ook vaak aangeduid met de afkorting  RTT of RETT. Deze afkortingen zijn afgeleid van het Italiaanse woord Rettificato.

Vloerverwarming

Zijn de keramische tegels geschikt voor vloerverwarming?

Ja, keramische tegels zijn de beste geleider van warmte en dus het beste voor uw rendement.

Wanneer kan ik de vloerverwarming aanzetten na tegelen?

Dit is afhankelijk van de situatie. Situatie 1: Nieuwe tegels op een bestaande dekvloer met vloerverwarming erin: na 1 week. Situatie 2: Een nieuwe/verse dekvloer, hechtend uitgevoerd, met daarin vloerverwarming: na 3-4 weken. De wachttijd heeft in dit geval niet te maken met de lijm, maar met het feit dat de nieuwe vloer zich eerst moet zetten. Situatie 3: Een bestaande vloer waarin sleuven zijn gefreesd en vervolgens leidingen zijn gelegd: na 3-4 weken.