Visgraat vloertegels

Vaak worden vierkante vloertegels naast elkaar gelegd en langwerpige varianten worden in stroken gelegd. Wil je een leuker patroon op de vloer? Dan kun je kiezen voor visgraatvloertegels. Deze keramische tegels vind je in de houtlook in ons assortiment. Door de tegels op een bepaalde manier te leggen ontstaat er een patroon wat lijkt op een visgraat. Keramische tegels hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zien er luxe uit en zijn verkrijgbaar is diverse formaten. Visgraat vloertegels zorgen voor een mooie basis van je interieur.

Visgraatvloer

Hoe ziet een visgraatpatroon er precies uit? Om een visgraatvloer te leggen worden de planken hout loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een patroon wat lijkt op een visgraat. Vroeger lagen deze vloeren met name in herenhuizen en daardoor geven ze tegenwoordig nog steeds een luxe uitstraling. Een visgraatvloer wordt gelegd met langwerpige planken, waarbij het formaat zelf minder belangrijk is. Zolang alle planken gelijk lang zijn, kun je een prachtig patroon leggen met visgraat vloertegels

Houtlook

Bij Ceramica Vloeren vind je keramische tegels in vier verschillende looks: de hout-, beton-, steen- en marmerlook. Bij visgraat vloertegels kies je automatisch voor de houtlook. Onze tegels hebben een authentieke uitstraling en zijn niet van echt hout te onderscheiden. Deze prachtige vloertegels zijn beschikbaar in de kleuren licht en donker eiken. De tegels hebben de voordelen dat ze vochtbestendig zijn, tegen temperatuurschommelingen kunnen en krasvrij blijven. Dit heb je bij echt hout niet en daarom kunnen keramische vloertegels een goede oplossing zijn.

Interieurstijlen

Iedere woonstijl heeft zijn eigen kenmerken. Een industrieel interieur is robuust, een Scandinavische woonstijl is simpel en een bohemian interieur is werelds. Er zijn verschillende woonstijlen waarbij een houten vloer met visgraatpatroon prachtig staat. Bij een landelijk of Scandinavisch interieur zie je veel natuurlijke materialen terug en dus past een houten vloer hier goed bij. De luxe uitstraling van de visgraatvloer maakt het een mooie basis voor een chique woonstijl. Door voor lichter of donkerder eiken te kiezen, kun je ook verschillende uitstralingen creëren.

Onderhoudsvriendelijk

Een houten vloer ziet er prachtig uit, maar is niet bepaald onderhoudsvriendelijk. Je hebt speciale schoonmaakproducten nodig, er komen snel krassen op de vloer en eens in de zoveel jaren moet de vloer geschuurd worden. Daarnaast kan een houten vloer niet tegen temperatuurschommelingen en gaat hierdoor krimpen of uitzetten. Ook vocht is slecht voor een houten vloer. Keramische vloertegels met houtlook zijn een perfecte oplossing. Deze tegels hebben eigenlijk geen onderhoud nodig. Je dweilt de visgraat vloertegels regelmatig met lauwwarm water met daarin een scheut azijn.

Vloerverwarming

Een echte houten vloer is niet geschikt voor vloerverwarming. Daar de meeste visgraatvloeren met hout worden gelegd, moet je kiezen tussen dit prachtige patroon of een comfortabele vloerverwarming. Met keramische tegels kun je allebei hebben. Je hebt zowel een realistische houtlook als een vloer geschikt voor vloerverwarming. Keramische tegels geleiden de warmte uitstekend en houden deze lange tijd vast.

Bekijk ons assortiment online

Keramische tegels
Bekijk assortiment

Contact informatie

Iedere dag beschikbaar voor al uw vragen

Veelgestelde vragen

Voor al uw overige vragen zijn wij iedere dag beschikbaar

Hoe betaal ik met een bouwdepot?

Hoe maak ik mijn keramische tegels schoon?

Hoe wordt de antislip-waarde aangegeven bij keramische vloeren?

Hoe bereken ik snijverlies?