Visgraat tegels

De meeste tegels in woonkamers of keukens worden in stroken gelegd en wanneer het om vierkante tegels gaat, liggen ze naast elkaar. Wil je een spannender patroon? Dan kun je kiezen voor visgraat tegels. Onze keramische tegels in houtlook zijn populair voor het creëren van een visgraatpatroon. Deze legwijze geeft een luxe uitstraling aan je nieuwe vloer. Deze tegels zijn makkelijk te onderhouden, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Een prachtige visgraatvloer is een toevoeging voor iedere woonstijl.

Het visgraatpatroon

Een visgraatpatroon betekent dat de planken loodrecht op elkaar worden gelegd in plaats van naast elkaar in stroken. Door de planken loodrecht te leggen ontstaat er een patroon dat lijkt op een visgraat. Een visgraatpatroon zorgt voor een luxe uitstraling. Vroeger werd dit patroon namelijk veel gebruikt in herenhuizen. Om een visgraatvloer te leggen, is het belangrijk om met langwerpige planken te werken. De precieze verhouding maakt niet uit om een mooi patroon te creëren.

Houten vloer

Over het algemeen zijn vloeren met een visgraatpatroon van hout. Bij Ceramica Vloeren kies je voor visgraat tegels met houtlook. Deze tegels zijn er precies zo uit als echt hout en je kunt er een prachtig visgraatpatroon mee leggen. Waar een echte houten vloer slecht tegen vocht kan, is dat bij de keramische tegels niet het geval. Echt hout krimp of zet uit bij temperatuurverschillen en ook daar heb je met visgraat tegels geen last van. Visgraat tegels zorgen voor een prachtige houtlook en een uniek visgraatpatroon, zonder dat je last hebt van de nadelen van echt hout.

Diverse woonstijlen

Visgraat tegels passen bij diverse woonstijlen. Omdat een visgraatpatroon een gevoel van luxe oproept, past het zeker bij de chiquere woonstijlen. Wanneer je bijvoorbeeld een mid century modern interieur hebt, passen visgraat tegels hier goed bij. Ook in de Scandinavische en landelijke woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Een houten vloer past hier goed bij en je geeft de vloer een unieke uitstraling door voor visgraat tegels te kiezen.

Makkelijk te onderhouden

Keramische tegels zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk. Je dweilt ze regelmatig met lauwwarm, gekookt water met azijn of je haalt er een doekje overheen. Verder hebben de tegels geen onderhoud nodig. Een echte houten vloer is veel lastiger schoon te houden en vraagt om meer onderhoud. Zo hoeven keramische tegels niet geschuurd te worden en zijn blijven ze krasvrij. Je hebt nooit last van schade door water of vocht bij keramische tegels, omdat de visgraat tegels vochtbestendig zijn.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Ceramica Vloeren importeert alle visgraat tegels direct vanuit een high-end fabriek in Italië. Hierdoor hebben we weinig personeelskosten en bieden we de visgraat tegels aan tegen een scherpe prijs. De kwaliteit van de tegels is altijd hoog en wordt in de fabriek gecontroleerd. Keramische tegels zijn sterk en gaan jarenlang mee. De montage kun je zelf verzorgen maar we bevelen ook graag een ervaren tegelzetter aan. Door zelf de tegels te leggen, kun je kosten besparen. We begrijpen dat niet iedereen zelf tegels wil leggen en ons vaste montageteam heeft ervaring met visgraatpatronen.

Tegels en montage onder één dak

Ceramica Vloeren: keramische tegels & montage onder één dak. Ga je binnenkort verbouwen? Ons vaste montageteam monteert jouw nieuwe tegels en je betaald pas wanneer het naar wens is opgeleverd. Zo leveren wij het totaalpakket en ontzorgen wij jouw project van planning tot oplevering. Wel zo handig! Neem contact met ons op als je een meer informatie wilt over een montageteam. Ze hebben veel ervaring met grote formaten.

3.500m2 showroom
in Zaandam

Keramische tegels & vloeren
Kom eens langs

Veelgestelde vragen

Voor al uw overige vragen zijn wij iedere dag beschikbaar

Hebben jullie ook een montageteam om de tegels professioneel te laten plaatsen?

Hoe maak ik mijn keramische tegels schoon?

Hoe wordt de antislip-waarde aangegeven bij keramische vloeren?

Hoe betaal ik met een bouwdepot?