Eiken vloertegels van Keramiek

Veel mensen houden van een houten vloer, omdat dit voor een gezellige sfeer in de ruimte zorgt. Helaas hebben houten vloeren ook een aantal nadelen. Ze krimpen en zetten uit bij temperatuurschommelingen, kunnen niet tegen vocht en hebben relatief veel onderhoud nodig. Eiken vloertegels van keramiek zijn dé oplossing. Deze tegels zijn niet van een echte houten vloer te onderscheiden, maar je hebt geen last van de nadelen. De eiken vloertegels van Ceramica vloeren zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende tinten en formaten.

Realistische eikenhoutlook

In ons assortiment vind je tegels in vier verschillende looks: steen, beton, marmer en hout. De tegels met houtlook zijn uiterst realistisch en niet van echte eikenhouten tegels te onderscheiden. Je koopt deze tegels in verschillende rechthoekige formaten, zoals 15 x 60 centimeter. We verkopen zowel eiken vloertegels in een lichte als donkere tint. Hoewel de tegels net echt lijken, heb je geen last van de nadelen van een houten vloer. De tegels kunnen goed tegen temperatuurschommelingen, nemen geen vocht op en blijven krasvrij. Ook zijn de tegels ontzettend makkelijk te onderhouden.

Keramische tegels onderhouden

Goed nieuws: keramische tegels hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het enige onderhoud – net als bij iedere andere vloer – is het schoonmaken van de tegels. Je dweilt de tegels gemakkelijk met lauwwarm water met een scheutje azijn. Wanneer je dit regelmatig doet, blijven de tegels lange tijd mooi. Je hebt geen last van andere soorten onderhoud, zoals het schuren van een houten vloer. Ook heb je geen speciale schoonmaakproducten nodig om de eiken vloertegels mooi te houden. De tegels zijn vochtbestendig en krasvrij, zodat je jarenlang van deze mooie vloer kunt genieten.

Geschikt voor iedere ruimte

Het feit dat de keramische tegels vochtbestendig zijn, maar ze geschikt voor iedere ruimte. Een echte houten vloer zou je niet zo snel in de badkamer of keuken plaatsen. De kans dat hier water geknoeid wordt is te groot en daarnaast is de badkamer te vochtig voor een houten vloer. De keramische tegels zijn hier een perfecte oplossing voor. Je kunt zonder problemen een vloer met houtlook in je badkamer plaatsen en genieten van de sfeer die dit brengt.

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Voor het maken van keramische tegels wordt zand met water gemengd. Dit mengsel komt in een grote pers terecht en wordt in de juiste vorm geplaatst. Deze vorm is bijvoorbeeld 90 x 90 centimeter, hetzelfde formaat als de uiteindelijke tegel. In een oven wordt het mengsel verhard en daarna wordt de tegel voorzien van een glazuurlaag. De tegel wordt aan de zijkanten geborsteld en met behulp van een computer worden diverse patronen geprint. Hierin wordt een reliëf aangebracht door een wals. Vervolgens worden de tegels nogmaals op zeer hoge temperatuur gebakken en na het afkoelen wordt de kwaliteit gecontroleerd. Nadat de tegels goed bevonden zijn, kopen wij ze direct in vanuit de fabriek.

Keramische tegels uit Italië

Alle tegels van Ceramica Vloeren worden in Italië geproduceerd in een high-end fabriek. Wij kopen direct vanuit deze fabriek in en dat zorgt ervoor dat we weinig extra kosten hebben. Zo bieden wij onze tegels aan voor scherpe prijzen. Je bent verzekerd van hoge kwaliteit tegels. Onze duurzame en sterke tegels gaan jarenlang mee. Ze passen bij diverse woonstijlen, zoals een Scandinavisch, modern of industrieel interieur. Deze veelzijdige tegels zijn geschikt voor ieder huis. Tegels liever in het echt zien? Bezoek dan onze showroom of één van onze verkooppunten.

3.500m2 showroom
in Zaandam

Keramische tegels & vloeren
Kom eens langs

Veelgestelde vragen

Voor al uw overige vragen zijn wij iedere dag beschikbaar

Hebben jullie ook een montageteam om de tegels professioneel te laten plaatsen?

Hoe bereken ik snijverlies?

Hoe maak ik mijn keramische tegels schoon?