Eiken plavuizen

Een houten vloer heeft een gezellige uitstraling en veel mensen willen dit graag in hun huis. Er is echter één groot nadeel aan houten vloeren: ze zijn niet bepaald onderhoudsvriendelijk. Houten vloeren zijn lastiger schoon te houden, kunnen niet tegen vocht, zetten uit en hebben regelmatig onderhoud nodig. Eiken plavuizen bieden een uitkomst. Deze keramische tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden, maar zijn een stuk onderhoudsvriendelijker. In ons assortiment vind je eiken plavuizen in diverse tinten en formaten.

Keramische tegels met houtlook

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende looks: de marmer-, steen-, beton- en houtlook. Eiken plavuizen hebben uiteraard altijd een houtlook. In ons assortiment vind je verschillende tinten eiken plavuizen. De plavuizen zijn bijvoorbeeld beschikbaar in de kleuren licht eiken en donker eiken. De plavuizen zijn verkrijgbaar in verschillende rechthoekige formaten. Je kunt de keramische tegels met houtlook in de lengte naast elkaar leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een visgraatstijl te creëren. Dit doe je met plavuizen in de juiste afmetingen, zoals bijvoorbeeld 15 x 60 centimeter.

Gefabriceerd in Italië

Al onze plavuizen worden geproduceerd in een high-end fabriek in Italië. Wij kopen de keramische tegels direct vanuit de fabriek, waardoor we minder kosten aan personeel hebben. Dit zorgt ervoor dat we onze prijzen laag kunnen houden en tegelijkertijd plavuizen van hoge kwaliteit kunnen leveren. De plavuizen zijn krasvrij en vochtbestendig, waardoor ze ook geschikt zijn voor toiletten, badkamers en keukens. In deze ruimtes is de kans dat er water op de vloer komt relatief groot en dan zijn eiken plavuizen veel handiger dan een echte eikenhouten vloer.

Niet van echt te onderscheiden

Wanneer je van de sfeer van een eikenhouten vloer houdt, maar liever niet met het onderhoud te maken wilt krijgen, zijn eiken plavuizen een goede keuze. Een eikenhouten vloer krimpt en zet uit bij temperatuurschommelingen, waar je bij plavuizen geen last van hebt. Ook heeft een eikenhouten vloer regelmatig onderhoud nodig, krijg je makkelijk krassen en kan de vloer slecht tegen vocht. Wanneer je hier geen last van wilt hebben, zijn plavuizen een uitkomst.

Onderhoudsvriendelijk

Plavuizen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Het enige onderhoud dat nodig is, is het regelmatig dweilen van de plavuizen. Dit doe je met lauwwarm, gekookt water met daarin een scheutje azijn. Deze simpele manier van schoonmaken zorgt ervoor dat de plavuizen mooi blijven en je er jarenlang plezier van hebt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een echte eikenhouten vloer, terwijl het verschil niet zichtbaar is. Bekijk ons aanbod keramisch parket.

Geschikt voor diverse woonstijlen

Een eiken vloer is geschikt voor diverse woonstijlen. In een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder hout. Eiken plavuizen in een lichte of donkere kleur passen hier goed bij. In een Scandinavisch interieur wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zijn vooral lichte kleuren populair. Bij deze woonstijl kun je dus het beste kiezen voor een licht eiken kleur. De diverse plavuizen in ons assortiment hebben ieder een eigen uitstraling en je vindt altijd een model dat past bij je wensen.

3.500m2 showroom
in Zaandam

Keramische tegels & vloeren
Kom eens langs

Veelgestelde vragen

Voor al uw overige vragen zijn wij iedere dag beschikbaar

Hoe betaal ik met een bouwdepot?

Hoe bereken ik snijverlies?

Hebben jullie ook een montageteam om de tegels professioneel te laten plaatsen?

Hoeveel jaar garantie krijg ik op de producten?