Ben je op zoek naar tegels voor in huis? Denk dan eens aan keramische tegels. Deze veelzijdige vloer- en wandtegels zijn niet alleen praktisch, maar ook duurzaam en stijlvol. In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over keramische tegels, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw woning.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels worden gemaakt van klei die op hoge temperaturen wordt gebakken. Hierdoor ontstaat een harde en slijtvaste tegel die geschikt is voor verschillende toepassingen. Keramische tegels zijn er in diverse afmetingen, kleuren en structuren. Zo zijn er bijvoorbeeld gladde, geribbelde en gepolijste tegels verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit tegels met een natuursteen- of houtlook.

Voordelen van keramische tegels

Keramische tegels hebben diverse voordelen ten opzichte van andere soorten vloer- en wandbekleding. Zo zijn ze:

  • Duurzaam: keramische tegels gaan lang mee en zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage.
  • Onderhoudsvriendelijk: keramische tegels zijn eenvoudig schoon te houden. Een natte doek en een mild schoonmaakmiddel zijn vaak al voldoende.
  • Geschikt voor vochtige ruimtes: keramische tegels zijn waterdicht en kunnen dus goed toegepast worden in badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes.
  • Beschikbaar in diverse kleuren en structuren: keramische tegels zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en structuren. Van betonlook tot marmerlook en van houtlook tot mozaïek.
  • Geschikt voor vloerverwarming: keramische tegels geleiden warmte goed, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vloerverwarming.

Toepassingen

Keramische tegels kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor:

  • Vloeren: keramische tegels zijn sterk genoeg om dagelijks belopen te worden en zijn geschikt voor alle ruimtes in huis of in een bedrijfspand.
  • Wanden: keramische tegels zijn een hygiënische en duurzame oplossing voor in de keuken, badkamer of toilet.
  • Terrassen: met keramische tegels creëer je een onderhoudsvriendelijk terras met een luxe uitstraling.
  • Zwembaden: keramische tegels zijn bestand tegen chloorwater en zijn dus ideaal voor zwembaden.

Plaatsing van keramische tegels

Het plaatsen van keramische tegels is een specialistisch klusje dat het beste aan een professional overgelaten kan worden. Een ervaren tegelzetter beschikt over de juiste kennis, materialen en gereedschappen om de tegels nauwkeurig en strak te leggen. Ook kan hij of zij je adviseren over de juiste lijmsoort en voegmiddelen.

Onderhoud

Het onderhoud van keramische tegels is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen of vegen en af en toe dweilen met een mild schoonmaakmiddel is vaak al voldoende. Zorg er wel voor dat het schoonmaakmiddel geschikt is voor keramische tegels en spoel de vloer of wand na met schoon water.

Prijs

De prijs van keramische tegels kan sterk variëren, afhankelijk van het gewenste formaat, de kleur of structuur en de eventuele bewerkingen. Over het algemeen zijn keramische tegels echter betaalbaarder dan natuursteen of houten vloeren.

Conclusie

Keramische tegels zijn een praktische, duurzame en stijlvolle keuze voor zowel vloer- als wandbekleding. Dankzij de ruime keuze in kleuren en structuren is er voor ieder interieur wel een passend type te vinden. Hou er wel rekening mee dat het plaatsen van keramische tegels een speciaal vakgebied is en werk hiervoor met een ervaren tegelzetter samen. Het onderhouden van keramische tegels is eenvoudig en doet u gemakkelijk zelf met een mild schoonmaakmiddel. Over de prijs valt weinig te klagen omdat ze betaalbaarder zijn dan natuursteen of houten vloeren.

Heb jij nog tips of vragen over keramische tegels? Laat het ons gerust weten!

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen