Als je op zoek bent naar tegels voor je vloer of wand, dan is de kans groot dat je al hebt nagedacht over keramische tegels. Deze tegels zijn immers ontzettend populair en dat is niet zonder reden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over keramische tegels.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels worden gemaakt van klei die bij zeer hoge temperaturen wordt gebakken. Dit leidt tot sterke en duurzame tegels die bestand zijn tegen slijtage, krassen en vlekken. Bovendien zijn keramische tegels verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor je altijd wel een tegel kunt vinden die past bij jouw interieur.

Verschillende soorten keramische tegels

Er zijn twee hoofdtypen keramische tegels: gepolijst porselein en ongepolijst porselein. Gepolijste porseleinen tegels hebben een glanzende afwerking en zijn zeer geschikt voor gebruik op vloeren. Ongepolijste porseleinen tegels hebben daarentegen een matte afwerking en zijn meer geschikt voor gebruik op muren.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten keramische tegels, zoals mozaïektegels (kleine tegeltjes die samen een patroon vormen) en imitatietegels (tegels die het uiterlijk hebben van andere materialen, zoals natuursteen).

Voordelen van keramische tegels

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van keramische tegels. Zo zijn deze tegels:

  • Sterk en duurzaam: keramische tegels gaan lang mee en zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken.
  • Veelzijdig: je hebt de keuze uit allerlei verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor er altijd wel een tegel is die past bij je interieur.
  • Hygiënisch: keramische tegels zijn eenvoudig schoon te maken en zijn van nature vrij van bacteriën.
  • Geschikt voor elk oppervlak: keramische tegels kunnen worden gebruikt op zowel vloeren als muren, zowel binnen als buiten.

Nadelen van keramische tegels

Hoewel keramische tegels veel voordelen hebben, zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn deze tegels:

  • Koud: keramische tegels kunnen koud aanvoelen, wat vooral in de winter oncomfortabel kan zijn.
  • Glad: keramische tegels kunnen glad zijn, vooral wanneer ze nat zijn.
  • Prijzig: keramische tegels zijn niet de goedkoopste optie en kunnen prijzig zijn, vooral wanneer je kiest voor tegels met een patroon of mozaïektegels.

Onderhoud van keramische tegels

Het onderhoud van keramische tegels is relatief eenvoudig. Je kunt de tegels regelmatig schoonmaken met een dweil en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd echter agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes, want deze kunnen de tegels beschadigen.

Waar kan ik keramische tegels kopen?

Keramische tegels zijn verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten en tegelwinkels. Het is aan te raden om een aantal verschillende winkels te bezoeken en te vergelijken welke tegels het beste bij jouw smaak en budget passen.

Conclusie

Keramische tegels zijn een fantastische optie als je op zoek bent naar sterke, duurzame en veelzijdige tegels voor je vloer of wand. Hoewel er een aantal nadelen kleven aan deze tegels, zijn de voordelen over het algemeen groter. Zorg wel dat je de juiste tegels uitkiest die passen bij jouw interieur en behoeften.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen