Ben je op zoek naar een kwalitatieve vloer of wandbedekking? Dan zijn keramische tegels een uitstekende keuze. In dit artikel leer je alles over deze duurzame en stijlvolle optie voor je interieur.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels bestaan uit klei, zand en andere natuurlijke materialen die worden gebakken op hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en texturen. Bovendien zijn ze water-, vlek- en krasbestendig waardoor ze geschikt zijn voor bijna elke ruimte in huis.

Voordelen van keramische tegels

Een van de grootste voordelen van keramische tegels is dat ze lang meegaan en vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Bovendien zijn ze heel hygiënisch en ideaal voor mensen met allergieën omdat ze geen stof of vuil vasthouden. Daarnaast zijn ze hittebestendig en kunnen ze tegen extreme temperaturen. Een ander pluspunt is dat ze in talloze designs verkrijgbaar zijn en gemakkelijk te combineren zijn met verschillende interieurstijlen.

Toepassingen van keramische tegels

Keramische tegels worden het meest geassocieerd met badkamers en keukens, maar kunnen ook in andere ruimtes gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de hal, slaapkamer of woonkamer. Ook als gevelbekleding buiten zijn ze uitermate geschikt.

Soorten keramische tegels

Er zijn verschillende soorten keramische tegels beschikbaar, zoals:

  • Geglazuurde tegels: deze tegels worden voorzien van een laag glazuur en zijn daarom glad en glanzend.
  • Onglazuurde tegels: deze tegels hebben geen glazuurlaag en zijn daarom mat en ruw.
  • Porcellanato: deze keramische tegels zijn extra hard geperst en daarom zeer duurzaam. Ze zijn ook geschikt voor zware belasting en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in industriële ruimtes.

Plaatsing van keramische tegels

Het plaatsen van keramische tegels vereist enige expertise. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede ondervloer om oneffenheden te voorkomen. Ook moet de lijm gelijkmatig aangebracht worden om luchtbellen te vermijden. Het voegen van de tegels gebeurt pas nadat de lijm volledig uitgehard is.

Onderhoud van keramische tegels

Keramische tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het is voldoende om regelmatig te stofzuigen of te dweilen met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met een specifieke reiniger voor keramiek.

Conclusie

Keramische tegels zijn een fantastische optie voor je interieur. Dankzij hun duurzaamheid, hygiëne en uiterlijk zijn ze een waardevolle toevoeging aan elke ruimte. Met de verschillende opties op het gebied van kleur en textuur, zijn keramische tegels perfect te combineren met elke interieurstijl.

Koop een set mooie keramische tegels en geniet van hun kwaliteit en schoonheid voor de komende jaren!

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen