Ben jij op zoek naar een stoere en industriële uitstraling voor jouw woning? Overweeg dan zeker om te kiezen voor betonlook tegels. Deze tegels zijn niet alleen populair vanwege hun robuuste uiterlijk, maar ook vanwege het feit dat ze bijdragen aan een moderne en strakke uitstraling in huis. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over betonlook tegels.

Wat zijn betonlook tegels?

Betonlook tegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, tegels die lijken op beton. Vaak zijn deze tegels gemaakt van keramiek of porselein, omdat deze materialen makkelijker te bewerken zijn dan echt beton. Het grote voordeel hiervan is dat betonlook tegels niet alleen functioneel zijn, maar ook nog eens betaalbaar én duurzaam.

Waarom kiezen voor betonlook tegels?

Naast het feit dat betonlook tegels erg stijlvol en trendy zijn, bieden ze ook vele voordelen. Zo zijn betonlook tegels makkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in keukens en badkamers. Daarnaast zijn betonlook tegels zeer slijtvast en kunnen ze tegen een stootje. Dit maakt ze geschikt voor intensief gebruik.

Een ander groot voordeel van betonlook tegels is dat ze in allerlei formaten verkrijgbaar zijn. Van kleine mozaïektegeltjes tot grote vloertegels: er is voor ieder wat wils. Hierdoor zijn betonlook tegels niet alleen geschikt voor vloeren en wanden, maar ook voor het bekleden van meubels of het maken van decoratieve elementen in huis.

Hoe combineer je betonlook tegels?

Omdat betonlook tegels neutraal en robuust zijn, passen ze bij vrijwel ieder interieur. Combineer betonlook tegels bijvoorbeeld met houten meubelen voor een warme uitstraling, of juist met metalen of zwarte elementen om de industriële look te versterken. Ook kun je betonlook tegels goed combineren met andere materialen, zoals glas of keramiek.

Als je gaat voor betonlook tegels op de vloer, is het belangrijk om rekening te houden met de rest van de ruimte. Zorg dat er qua kleur en materiaal een goede balans ontstaat, zodat de tegels niet te dominant worden. Een combinatie van betonlook tegels op de vloer en bijvoorbeeld witte tegels aan de wand zorgt voor een frisse en lichte uitstraling.

Waar koop je betonlook tegels?

Betonlook tegels zijn tegenwoordig erg populair, dus er zijn tal van winkels en webshops waar je terecht kunt voor deze tegels. Belangrijk is wel om te letten op de kwaliteit en service die een leverancier biedt. Kies bijvoorbeeld voor een specialistische tegelzaak waar je deskundig advies kunt krijgen over de verschillende soorten betonlook tegels en de toepassingsmogelijkheden ervan.

Conclusie

Betonlook tegels zijn een stoere, trendy én functionele keuze voor iedereen die op zoek is naar een moderne uitstraling in huis. Of je nu gaat voor betonlook tegels op de vloer, aan de wand of als decoratief element: er zijn tal van mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je kiest voor kwalitatieve tegels en deze combineert met andere materialen en kleuren voor een geslaagd resultaat.

Bekijk ons assortiment online

Keramische tegels
Bekijk assortiment