Je bent op zoek naar de perfecte vloertegel voor jouw huis, en misschien denk je erover na om keramische tegels van 90x90 cm te kopen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over deze tegels, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen van keramische tegels 90x90

Keramische tegels zijn populair in woningen vanwege hun vele voordelen. Ze zijn duurzaam, waterdicht, onderhoudsvrij en kunnen goed tegen hitte en vorst. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden aangepast aan elk interieur. De grootte van 90x90 cm maakt ze ideaal voor grote ruimtes, zoals woonkamers en keukens.

Soorten keramische tegels

Er zijn twee soorten keramische tegels: geglazuurd en ongeglazuurd. Geglazuurde tegels hebben een beschermlaag van glazuur, waardoor ze beter bestand zijn tegen vuil, krassen en vlekken. Ongeglazuurde tegels hebben daarentegen geen bescherming en zijn daardoor eerder vatbaar voor vuil en vlekken. Het is daarom belangrijk om je behoeften te bepalen voordat je een keuze maakt.

Installatie en onderhoud

Het installatieproces voor keramische tegels kan ingewikkeld lijken, maar het is redelijk eenvoudig mits het correct uitgevoerd wordt. Een ervaren professional kan je helpen bij het installeren van de tegels om een perfecte afwerking te garanderen. Om de duurzaamheid van keramische tegels te behouden, moet je ze stofzuigen en dweilen met een milde reiniger.

Kosten

De kosten van keramische tegels variëren op basis van de grootte, kleur en het patroon. De prijs van keramische tegels van 90x90 cm varieert van €30 tot €60 per vierkante meter, afhankelijk van de tegelkeuze en de arbeidskosten. Het is belangrijk om rekening te houden met al deze factoren voordat je besluit om de tegels te kopen.

Conclusie

Keramische tegels van 90x90 cm zijn een duurzame en praktische keuze voor elke woning. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden aangepast aan elk interieur. Of je nu wilt investeren in nieuwe tegels voor je woonruimte of keuken, keramische tegels kunnen aan je eisen voldoen. Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen en ze zorgvuldig te installeren en te onderhouden om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over keramische tegels van 90x90. Als je nog steeds twijfelt, raadpleeg dan altijd een professionele installateur en vraag hem of haar om advies op maat.

3.500m2 showroom
in Zaandam

Keramische tegels & vloeren
Kom eens langs