Tips voor het reinigen en onderhouden van tegels

Als je prachtige keramische vloertegels hebt gekocht, wil je ervoor zorgen dat de tegels zo lang mogelijk mooi blijven.

Bekijk assortiment

Als je prachtige keramische vloertegels hebt gekocht, wil je ervoor zorgen dat de tegels zo lang mogelijk mooi blijven. Dat doe je door de tegels op de juiste manier te reinigen en te zorgen voor voldoende onderhoud. Welke producten kun je het beste gebruiken en hoe ga je te werk? Je vindt alle tips over het reinigen en onderhouden van keramische tegels in dit artikel. De keramische tegels van Ceramica Vloeren zijn makkelijk te onderhouden en met de juiste techniek heb je jarenlang plezier van de tegels.

Hoe je de tegels 90 x 90 het beste schoonhoudt

Net als alle andere onderdelen in huis, moet ook een tegelvloer af en toe schoongemaakt worden. Een groot voordeel van een vloer van keramische tegels is dat schoonmaken een fluitje van een cent is. Je maakt de vloer schoon met lauwwarm, gekookt water met daarin een scheut azijn of een speciale tegelreiniger. Met een doekje poets je de tegels schoon. Kies voor een milde allesreinigers zonder vet, olie of zeep om de tegels te beschermen.

Tegels reinigen bij hardnekkig vuil

Bij hardnekkig vuil op de keramische tegels maak je gebruik van speciale reinigingsproducten. Bij hardnekkig vuil kun je denken aan vetvlekken, olievlekken of een sluier van kalk. Ook viezigheid in de voegen kan de tegels een lelijke uitstraling geven. Dit is zonde van je keramische tegels en daarom reinig je de tegels met een speciale reiniger. Voor siliconenresten gebruik je een siliconenverwijderaar, voor olievlekken een olievlekverwijderaar en met een voegenverf zorg je ervoor dat je voegen er weer als nieuw uitzien. Met het juiste product bestrijd je vuil effectief.

Keramische tegels op het terras schoonhouden

In huis is het relatief makkelijk om keramische tegels schoon te houden, maar op het terras worden de woonkameregels blootgesteld aan het weer. Om de tegels te beschermen, maak je geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Je kiest voor speciale reinigingsmiddelen en laat vlekken niet te lang zitten. Hoe sneller je een vlek verwijdert, hoe makkelijker dat gaat. Last van mos of algen op het terras? Dan kies je voor een specifieke mos- en algenverwijderaar om je tegels er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe je de tegels het beste onderhoudt

Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk ten opzichte van andere vloeren, zoals bijvoorbeeld een houten vloer. Een houten vloer moet eens in de zoveel jaren geschuurd worden, is lastiger te reinigen en moet gelakt worden. Een keramische vloer onderhoud je het beste met speciale oppervlakte-actieve stoffen die het reinigingsmiddel ondersteunen. Keramische tegels zelf hoeven niet geïmpregneerd te worden, maar dit kan wel helpen om de voegen te beschermen.

Bekijk ons assortiment online

Keramische tegels
Bekijk assortiment