Plavuizen vloeren: wat zijn dit en op welke manier worden deze geplaatst?

Ben je op zoek naar een nieuwe, stijlvolle en fijne vloer in je woning? Dan kun je uit verschillende type vloeren kiezen. Een veel gekozen vloer is de plavuizen vloer.

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Ben je op zoek naar een nieuwe, stijlvolle en fijne vloer in je woning? Dan kun je uit verschillende type vloeren kiezen. Een veel gekozen vloer is de plavuizen 90 x90 vloer. Waarom is deze vloer zo populair en past deze keuze misschien bij jouw smaak? Op deze pagina lees je allereerst wat een dit type vloer inhoudt, welke voordelen eraan zitten, uit welke formaten je kunt kiezen én op welke manier dit soort vloeren in je woning gelegd worden.

Wat zijn plavuizen vloeren precies?

Wil jij je verdiepen in plavuizen vloeren, aangezien je deze tegelvloer in je eigen woning overweegt? Dan is het goed om te weten waaruit dit type vloer bestaat. Plavuis bestaat uit gebakken klei of porseleinaarde. De tegels zijn vaak vierkant en kunnen overal in huis gelegd worden. De kleuren waarin deze tegels te koop zijn, zijn vaak terracotta (roodachtig) of grijs, maar je kunt tegenwoordig uit meerdere looks kiezen. Houd er rekening mee dat deze tegel vaak niet zo groot is, waardoor je er veel van nodig hebt om je vloer mee te decoreren.

Welke voordelen zitten eraan het plaatsen van plavuizen?

Ben je van plan om een plavuizen vloer te laten leggen in je woning, dan is het goed om van de voordelen van dit soort vloeren op de hoogte te zijn. Het grootste voordeel van plavuis is dat het erg stevige en harde tegels zijn, waardoor ze niet snel beschadigen of breken. De tegel is voor iedere ruimte in de woning geschikt, het maakt dus niet uit of je de tegel in de keuken, op zolder, in de badkamer of de woonkamer neerlegt. Het is een onderhoudsvrije vloer en kan gewoon eens per week met lauw water gedweild worden. Om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden, kun je de vloer twee keer per jaar grondig reinigen. Verder zijn deze tegels beschikbaar in verschillende kleuren en designs.

Uit welke formaten kun je kiezen?

Een plavuizen vloer bestaat vaak uit meerdere tegels die een relatief kleine afmeting hebben. De meeste plavuistegels komen voor in de maat 90x90 cm. Vroeger was het formaat voor dit type tegels zelfs 9 x 9 cm. Het leuke aan het materiaal waarvan plavuis is gemaakt, is dat het nooit helemaal recht en glad is. Dit geeft je vloer direct meer karakter. De putjes die je in de tegels terugvindt, duiden op ambacht en zijn dus 100% met de hand gemaakt. Dit soort vloeren geeft je woning een warme uitstraling. Uiteraard bestaan er ook tegels in andere formaten, dit kun je bij de verkoper opvragen.

Op welke manier wordt een plavuizen vloer geplaatst?

Wanneer je ervoor kiest om dit type vloer in huis te laten leggen, kun je ervoor kiezen om een professional in te schakelen. Wanneer je zelf netjes en zorgvuldig te werk gaat en je de uitdaging aandurft, kun je het uiteraard ook zelf proberen. Kies voor een professional op het moment dat je van een nette en strakke vloer wil genieten. Om de vloer zo netjes mogelijk te leggen, heb je een legplan nodig, de juiste tegellijm en allerlei gereedschap zoals een tegelsnijder, een waterpas, een elektrische menger en ga zo maar door. Nadat de tegels gelegd zijn, vindt er voegwerk plaats. Hierna kun je van de prachtige vloer genieten!

3.500m2 showroom
in Zaandam

Keramische tegels & vloeren
Kom eens langs