Houtlook tegels: authentiek en duurzaam

Keramische houtlook tegels verkiest men vandaag de dag steeds vaker boven alternatieven als laminaat. Deze zorgen voor een authentieke look die bijna niet van echt hout is te onderscheiden.

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Hout geeft je woning een warme sfeer. Maak je echter gebruik van echt hout, dan krijg je wel te maken met slijtage en diverse vereisten op het gebied van onderhoud. Bovendien hangt aan massief parket een behoorlijk prijskaartje. Keramische houtlook tegels verkiest men vandaag de dag steeds vaker boven alternatieven als laminaat. Deze zorgen voor een authentieke look die bijna niet van echt hout is te onderscheiden. Dankzij de nieuwste technologieën lijken de houtnerven steeds meer op die in echt hout. Ook voelen de tegels als hout. Behalve authenticiteit bieden de tegels je ook duurzaamheid. 

De voordelen van houtlook tegels

Keramische houtlook tegels kennen enkele belangrijke voordelen. Zo zijn ze krasbestendig, stootbestendig en krijgt vuil geen kans om in het materiaal te trekken. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de tegels in goede conditie te houden. Je hoeft je vloer dus niet te behandelen zoals jaarlijks met een houten vloer wel het geval is. Dit scheelt je een hoop tijd. Tot slot kun je keramische houtlook tegels prima combineren met vloerverwarming. De houden de warmte goed vast, waardoor je een aangenaam binnenklimaat creëert en je de verwarming een stukje lager kunt zetten. 

Geschikt voor de meest uiteenlopende ruimtes van je woning

Bij houtlook tegels denken de meeste mensen al gauw aan toepassing in de woonkamer. Ze geven een knusse sfeer en zijn makkelijk te combineren met de meest uiteenlopende interieurstijlen, van klassiek en landelijk tot industrieel. De houtlook zien we echter ook steeds vaker in de badkamer terug. Het geeft deze ruimte een serene uitstraling, waardoor je er nog beter tot rust komt. En wat dacht je van het toilet? Voor het kleinste kamertje van het huis wordt vaak voor langwerpige tegels gekozen. Door horizontaal te tegelen, doe je het toilet breder lijken.  

Houtlook tegels in een kantoorruimte

Dat houtlook tegels hoog scoren op het gebied van functionaliteit en duurzaamheid, betekent dat ze niet alleen in woningen, maar ook in kantoorpanden van toegevoegde waarde zijn. Door hun bestendigheid tegen slijtage kunnen de vloeren jaren mee zonder ook maar enige gebruikssporen te vertonen. Bovendien weet een houtlook de productiviteit op kantoor, net als de aanwezigheid van planten en andere natuurlijke elementen en kleuren, de productiviteit te verhogen. Mensen voelen zich nu eenmaal op hun best in een natuurlijke of natuurlijk ogende omgeving. 

Een ruime variëteit aan kleuren en structuren

Omdat keramische vloertegels machinaal worden vervaardigd, bestaat er een grote variëteit aan kleuren en structuren. Dit betekent dat je altijd wel de houtlook tegel vindt die bij jouw interieur past. Je vindt bij ceramicavloeren.nl tegels met uiteenlopende afmetingen. Deze hebben een rechthoekige vorm. Omdat je ze met zeer kleine voegen kunt leggen, kun je deze keramische houtlook tegels bijna naadloos leggen. Dit versterkt het ruimtelijke effect en zorgt ervoor dat de tegels nóg meer op echt hout lijken.  

Italiaanse kwaliteitstegels

Bij ceramicavloeren.nl ben je aan het juiste adres voor houtlook tegels van de hoogste kwaliteit. De artikelen zijn afkomstig van Italiaanse producenten met jarenlange ervaring op dit gebied. Zij mogen zich dan ook absolute specialisten noemen. Heb je jouw favoriete tegels uitgekozen, dan volgt tot slot de vraag of je deze zelf wilt zetten of er de voorkeur aan geeft deze te laten monteren. Kies je voor het laatste, dan ontvang je via ons een ervaren tegelzetter. Zo kun je rekenen op het allerbeste resultaat.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen