Deze trends met keramische tegels wil je niet missen

Wil jij je woning een warme, gezellige en fijne uitstraling geven? Dan speelt je vloer hier wellicht een grotere rol in dan je van tevoren zou denken.

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Wil jij je woning een warme, gezellige en fijne uitstraling geven? Dan speelt je vloer hier wellicht een grotere rol in dan je van tevoren zou denken. De vloer en de muren vormen de basis van je woning. Wanneer je voldoende aandacht aan het kiezen van de juiste vloer besteed, kun je direct een goede fundering voor de rest van je interieur leggen. Op deze pagina lees je welke trends met keramische tegels je absoluut niet wil missen. Er zijn namelijk verschillende looks te creëren met dit soort tegels in huis.

Haal de natuur in je woning naar binnen met keramische tegels

De natuur heeft een positieve invloed op de mens. Wat nou als je de natuur bij je naar binnen haalt, door voor bepaalde tegels op de vloer te kiezen. Keramische tegels kun je in allerlei uitvoeringen bestellen. De tegels met de meest natuurlijke uitstraling zijn de marmeren en travertin varianten. De marmerlook geeft je meteen een luxe gevoel en mag best een beetje speels en druk overkomen, terwijl de travertin variant warmte en rust uitstraalt. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Je zou er ook voor kunnen kiezen om looks met elkaar te combineren voor wat meer pit in huis.

Kies voor een verrassende twist met de hout- of betonlook

Wist je dat je voor een houten vloer niet altijd voor het materiaal hout hoeft te kiezen? Er bestaan namelijk ook keramische tegels met een houtlook voor in je huis. Hoewel je vloer van hout lijkt te zijn, krijg je te maken met alle voordelen die keramische tegels met zich meebrengen. Denk hierbij aan het gemak in onderhoud, de stevigheid en sterkte van de tegels en het feit dat dit soort vloeren perfect samengaan met je vloerverwarming. Net zoals de houtlook, zou je ook voor deze tegels in de betonlook kunnen kiezen. De betonlook oogt wat killer, maar past perfect in minimalistische en stoere woningen.

Een beetje extra glans kan geen kwaad voor je keramische tegels

Het leuke aan dit soort tegels in huis is, dat je zowel voor een matte als glanzende tegellook kunt kiezen. Dat beetje glans op de tegel, zorgt voor een luxueuze uitstraling. Er zijn verschillende glanzen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je glans over de tegel dat er heel aanwezig, of juist subtiel uitziet. De tegels die met zijdeglans worden behandeld, heten de lappato tegels en deze zijn ook nog eens beter beschermd tegen mogelijke krassen. De glanstegels staan bijvoorbeeld mooi in de keuken, badkamer of het toilet. Geef jouw interieur net dat vleugje extra, om van de mooiste muren en vloeren te kunnen genieten.

Kies voor een vorm die bij jouw wensen past

Het leuke aan keramische tegels is dat je uit allerlei kleuren, vormen, maten en designs kunt kiezen. Hoe leuk is het om voor een bepaalde grafische vorm op je tegel te kiezen? Dit brengt meteen meer leven in je vloer. De meest speelse varianten van dit soort tegels zijn de honinggraat, zeshoek, langwerpige tegels of de tegels die een reliëf hebben wat je dus met je handen of voeten kunt voelen. Wanneer je voor dit soort bijzondere tegels kiest, kun je van jouw vloer meteen de eyecatcher in huis maken. Er zijn verschillende looks waaruit je kunt kiezen, zodat er altijd een leuke tegel tussen zit die perfect bij jouw smaak past. Verder hoeft een keramische tegel niet alleen maar op de vloer geplaatst te worden, je kunt ze ook gewoon aan de muur ophangen.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen