Dan kun je ervoor kiezen om keramisch parket te nemen. De houtlook wordt op het oppervlak van de tegels aangebracht, waardoor het er heel natuurlijk en echt uitziet. Je kunt zelfs voelen dat de tegel een houteffect heeft. Doordat keramisch parket zo mooi gemaakt wordt, kun je het bijna niet van een echte houten vloer onderscheiden. Er zitten veel verschillende voordelen aan. Op deze pagina kom je erachter waarom je het beste voor keramisch parket kunt kiezen.

Keramisch parket is vochtbestendig


Wist je dat keramisch parket vochtbestendig is? Dit zorgt ervoor dat je dit soort tegels in vochtige ruimten in je woning kunt plaatsen. Denk hierbij aan de keuken of de badkamer. Wanneer je de keramische tegels in de badkamer laat leggen, kun je uit allerlei mooie kleuren en variaties kiezen. Je hebt bijvoorbeeld hout-, marmer- of betonlook tegels. In de badkamer kan er weleens water op de vloer terecht komen. Keramische tegels hebben een sterke anti-sliplaag, waardoor je er niet op kunt uitglijden. Op die manier zorg je ook voor je eigen veiligheid. Door de anti-sliplaag, kun je keramische tegels ook in de tuin als terrastegel gebruiken.

Je doet een duurzame investering


Doordat keramisch parket veel voordelen heeft, zoals dat het vochtbestendig, krasvrij, onderhoudsarm en duurzaam is, denk je misschien dat keramisch parket veel geld kost. Niets is minder waar. Het is namelijk een goed betaalbaar en kwalitatief sterk materiaal. Zodra je voor keramisch parket kiest, kies je voor tegels die jarenlang meegaan en er na al die jaren nog als nieuw uitzien. Verder is dit type vloer zo sterk, dat het ideaal is voor huishoudens die kinderen en/of huisdieren hebben. Je kunt dingen laten vallen op de vloer, zonder krassen of deuken te krijgen. Als er limonade of eten op de vloer valt is dat ook geen probleem.

Keramiek is bestand tegen viezigheid en krassen


Als je voor keramisch parket kiest, kies je voor een vloer met een lage poreusheid. Het mooie hieraan is dat het tegen alle soorten viezigheid is bestand. Viezigheid kan niet in de tegels doordringen, aangezien keramiek op hoge temperaturen wordt gebakken, waardoor alle poriën in de tegels sluiten. Viezigheid komt alleen op de oppervlakte van de tegel voor. Hierdoor kun je het makkelijk en snel verwijderen. Er blijven geen vlekken op de keramische tegels zitten. Je kunt het gewoon schoon houden door er eens in de zoveel tijd een dweil of vochtige doek overheen te halen.

Keramisch parket is een onderhoudsarme vloer


Nu je weet dat keramisch parket geen viezigheid vasthoudt en gevlekt raakt, kun je al raden dat het een onderhoudsarme vloer is. Hoe fijn is het om een vloer makkelijk schoon te houden? Zeker op het moment dat er dagelijks kinderen, huisdieren en vrienden of familie over de vloer komen. Je hoeft keramische tegels nooit van een olie- of wasbehandeling te voorzien. Schoonmaken kost je weinig tijd en alleen stofzuigen is al voldoende om van een frisse en schone vloer te genieten. Dweilen kun je eens in de zoveel tijd een keertje doen.

Dit is de beste vloer om vloerverkoeling- of verwarming mee te combineren


Wil je graag vloerverwarming in huis halen? Dan kun je het beste voor een vloer van keramisch parket kiezen. Dit soort vloeren zorgen er namelijk voor dat de warmte van de vloerverwarming goed en gelijkmatig wordt verdeeld over je woning. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat je minder last zal hebben van tocht. De temperatuur van de vloerverwarming kan lager staan dan een radiator, aangezien de keramische tegels de warmte lang vasthouden, waardoor je minder hoeft te stoken. Het is dus ook nog eens de beste keuze voor je energierekening en portemonnee. Vloerverwarming zorgt ook voor een lagere luchtvochtigheid in huis.

Vloerverwarming is heerlijk in de koudere maanden. Wist je dat je naast vloerverwarming ook voor vloerkoeling kunt kiezen? Dit is in de warmere maanden ideaal. Vloerkoeling in combinatie met keramisch parket zorgt ervoor dat je bij warme temperaturen lekker koele tegels en voeten hebt.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op


Nu je weet welke voordelen eraan keramisch parket zitten, heb je misschien nog een aantal vragen of wil je de verschillende kleuren bij ons in de showroom komen bekijken. Ons team staat dagelijks voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en je van professioneel advies te voorzien. Inspiratie kun je in onze showroom als de beste opdoen. Wanneer je het keramisch parket hebt bekeken, weet je precies welke uitvoering het beste bij de rest van je interieur past. Wie weet geniet je binnenkort van prachtige keramisch parket van Ceramica Vloeren. 

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen