De reden waarom keramiek de beste geleider is voor vloerkoeling- en verwarming

Wil je graag een vloer in huis leggen die met vloerverwarming gecombineerd kan worden?

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Dan kun je het beste voor een keramische vloer kiezen. Los van keramische tegels, kun je ook uit keramisch parket kiezen, wat ervoor zorgt dat de vloer een mooie houtlook krijgt. Keramieken vloeren geleiden warmte als de beste en houden warmte lang vast. In deze blog lees je naast vloerverwarming ook meer over vloerkoeling. Dit is een nieuw fenomeen dat steeds populairder wordt. Kies voor een look, feel, formaat en uitvoering die bij je wensen past en geniet jarenlang van een sterke, mooie en unieke vloer in huis.

Kies voor keramisch parket om een warme houtlook in huis te creëren

Wil je een warme uitstraling in huis creëren? Dan kun je het beste voor een vloer met een houten look kiezen. Dit ziet er erg natuurlijk uit en het maakt je woning een stuk gezelliger. Wanneer je vloerverwarming wil laten installeren, werkt een houten vloer helaas niet. Door de warmte trekt hout krom en gaat de vloer kapot. Gelukkig is er een handig alternatief voor een houten look en vloerverwarming te vinden. Keramisch parket is namelijk bestand tegen hitte en zorgt er ook nog eens dat je woning gelijkmatig verwarmd wordt. Combineer je vloerverwarming met keramisch parket en geniet het hele jaar door van een warme en fijne vloer.

Vloerverkoeling wordt steeds populairder

Wist je dat je los van vloerverwarming ook voor vloerkoeling kunt kiezen? Vloerkoeling wordt steeds populairder en zorgt ervoor dat de vloer in de zomermaanden lekker koel is. In de winter kun je de vloer in ieder geval ook verwarmen. Hoe gaaf is het als je twee kanten op kunt met de vloer in je huis? Wil jij van een heerlijk koele vloer genieten? Dan kun je het beste voor keramische tegels kiezen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat keramiek de beste geleider is voor vloerkoeling. Je kunt er zowel voor kiezen om alleen vloerkoeling aan te leggen, maar je zou het ook in combinatie met vloerverwarming kunnen nemen.

Keramische tegels zijn het meest geschikt voor vloerverwarming

Keramische tegels geleiden warmte het beste. Dit komt doordat dit soort tegels, gemaakt van klei en zand, op zeer hoge temperaturen worden gebakken. Een keramische tegel ontstaat bij 1300 graden Celsius. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat de poriën van de tegel sluiten. Dit zorgt er op z’n beurt weer voor dat warmte veel gelijkmatiger geleidt kan worden, waardoor je in je hele woning warme voeten zal hebben. Los van het feit dat dit soort tegels goed geleiden, houden ze warmte ook lang vast.

Je hoeft dus niet lang te stoken, om de hele dag van een heerlijk warme vloer te kunnen genieten. Overige voordelen van keramische tegels in huis zijn dat dit soort tegels weinig onderhoud vereisen, ze zijn duurzaam, kunnen tegen een stootje want ze zijn kras-, slijt- en kleurvast en ook nog eens waterbestendig.

Waarom je voor vloerverwarming- of koeling bij Ceramica Vloeren wil kiezen

Ons team is gespecialiseerd in keramische tegels. Je kunt bij ons met al je vragen terecht en wij voorzien je graag van passend advies. Heb je vloerverwarming- of verkoeling in huis? Dan kun je ervoor kiezen om daar keramische tegels overheen te laten leggen. Wil je weten welke mogelijkheden je hebt? Dan kun je gerust langskomen in onze showroom in Zaandam. Hier kun je verschillende soorten, maten en kleuren tegels komen bekijken. Op die manier weet je precies welke keramische tegels bij de rest van je inrichting passen. 

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen