De keramische vloer, voor elke ruimte van je woning

Keramische vloeren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, vuurbestendig, trekken niet krom en zijn ideaal te combineren met vloerverwarming.

Bekijk assortiment

Je interieur wordt voor een groot gedeelte gekenmerkt door de vloer die je besluit te (laten) leggen. Deze beslaat immers een groot oppervlak en bepaalt de uitstraling van je woning, of een specifieke ruimte, voor een groot deel. Het afgelopen decennium bleek de keramische vloer een ware trend. Niet alleen in badkamers en toiletten, maar ook in keukens en zelfs hele verdiepingen. Keramische vloeren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, vuurbestendig, trekken niet krom en zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Geen wonder dat de keramische vloer in steeds meer huishoudens terug te vinden is.

Keramische vloertegels voor woningen met de meest uiteenlopende stijlen
Het aanbod aan keramische vloeren is vandaag de dag enorm. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Omdat keramische vloeren in verschillende looks worden aangeboden, passen ze feilloos in klassieke, moderne en industriële woningen, maar ook in woningen die door een andere stijl worden gekenmerkt. Keramische vloertegels kunnen overigens ook op wanden worden geplaatst, terwijl wandtegels niet op vloeren kunnen worden toegepast. Een keramische vloertegel is tegenwoordig erg trendy en kan een echte eyecatcher zijn.

Wat is keramiek precies?
Keramiek is een verzamelnaam voor steengoed, aardewerk en porselein. Hebben we het over tegels, dan bestaat keramiek uit een mengsel van klei en zand, dat tot een poeder wordt verpulverd en onder hoge druk wordt geperst om vervolgens op zeer hoge temperaturen te worden gebakken. Vanwege dit bakken op hoge temperaturen zijn keramische tegels keihard en niet tot nauwelijks poreus. Niet voor niets wordt keramiek ook steeds meer binnen de bouwsector in het algemeen gebruikt. Omdat klei en zand bijna oneindig voorradig zijn, zijn keramische vloeren verantwoord en duurzaam te noemen.

Het verschil tussen een keramische vloer en een natuurstenen vloer
Niet zelden bestaat er verwarring tussen keramische vloertegels en vloertegels van natuursteen. Die laatste betreffen tegels die rechtstreeks uit de natuur vandaan komen en tot tegelformaat zijn bewerkt. Een keramische tegel is echter een machinaal product, dat uit zand en klei voortkomt. Aan een keramische vloer kan door de nieuwste technieken binnen dit vakgebied tegenwoordig wel de uitstraling van een natuurstenen vloer worden gegeven. Zo bestaat er bijvoorbeeld de keramische vloer met een houtlook en de keramische vloer met een betonlook.

De keramische vloer in elke denkbare ruimte van een woning
De keramische vloer werd jaren geleden als eerst in badkamers toegepast. Zoals al even genoemd, kun je tegels van keramiek tegenwoordig in allerlei verschillende ruimtes van een woning aantreffen. Denk naast de badkamer en het toilet bijvoorbeeld aan de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Net als in de badkamer worden ook in de keuken tegenwoordig zeer vaak keramische vloertegels met wandtegels gecombineerd. Wanneer de keuken een onderdeel is van de woonkamer, is het aan te raden met één soort tegels te werken om zo eenheid in het interieur te behouden.

Het uitbesteden van de plaatsing van een keramische vloer
Alhoewel velen het aantrekkelijk vinden om vanwege de prijs zelf aan de slag te gaan met het aanleggen van een keramische vloer in een of meerdere ruimtes in huis, leidt dit zelden tot het gewenste resultaat. Wil je zeker weten dat je vloer er zo strak mogelijk bij komt te liggen en geen oneffenheden vertoont, dan kies je voor montage door een professional. Hetzelfde geldt wanneer je een tegelvloer wilt vervangen. Ook het verwijderen ervan vergt vakwerk.

Bekijk ons assortiment online

Keramische tegels
Bekijk assortiment