Betonlook tegels voor een robuuste, strakke uitstraling

Betonlook tegels zijn tegels die je weliswaar doen vermoeden dat ze van beton zijn gemaakt, maar eigenlijk keramisch zijn. Zo combineer je het beste van beide werelden: een moderne, strakke uitstraling én nauwelijks onderhoud.

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Betonlook tegels zijn tegels die je weliswaar doen vermoeden dat ze van beton zijn gemaakt, maar eigenlijk keramisch zijn. Zo combineer je het beste van beide werelden: een moderne, strakke uitstraling én nauwelijks onderhoud. Betonlook tegels zijn met recht veelzijdig te noemen en zijn in staat elke ruimte een robuuste en tegelijkertijd tijdloze uitstraling te geven. Vooral voor een industrieel interieur zijn ze een absolute aanrader, maar ook met bijvoorbeeld een landelijke inrichting zijn ze goed te combineren. De keramiek is niet van echt beton te onderscheiden. Bij ceramicavloeren.nl vind je een ruim aanbod.

Geschikt voor vrijwel elke ruimte
Keramische betonlook tegels zijn zo gemaakt, dat ze ook voor kenners nauwelijks van echt beton te onderscheiden zijn. Zeker wanneer je voor een groot tegelformaat kiest, lijken ze nog meer. Dit effect versterk je door de voegen dezelfde kleur als de tegels te geven. Zo creëer je ook nog eens een extra ruimtelijk gevoel. Betonlook tegels passen goed in moderne interieurstijlen. Ze combineren gebruiksvriendelijkheid met gemak en een stoere uitstraling. Het materiaal is voor vrijwel elke ruimte geschikt. Deze keramische tegels zie je dan ook niet alleen vaak terug in badkamer en toilet, maar ook in keuken en woonkamer.

Een breed aanbod aan formaten, vormen en kleuren
Betonlook tegels zijn een lust voor het oog. Ze bestaan in verschillende formaten, maar ook vormen en kleuren. Behalve uit vierkante tegels heb je zo ook de keuze uit rechthoekige tegels. Tegelstroken zijn er ook. Hiermee creëer je een speels effect. Doorgaans worden deze op wanden gebruikt. Houd er overigens rekening mee dat vloertegels ook geschikt zijn als wandtegels, maar dat andersom niet het geval is. Met extra grote tegels laat je een vertrek ruimtelijker lijken dan hij is. Kies uit kleuren als grijs, wit, antraciet en taupe, of combineer deze met elkaar.

Perfect passend bij de industriële stijl
Zoals al even genoemd zijn betonlook tegels geschikt voor uiteenlopende woonstijlen. Echter worden ze vooral gebruikt om een industriële look te creëren. De industriële woonstijl, geïnspireerd op de New Yorkse lofts, doet je denken aan oude fabrieksgebouwen. Robuust en neutraal tegelijk. Beton staat bovendien mooi bij andere natuurlijke of natuurlijk ogende materialen, zoals hout. Beton is inmiddels niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Zelfs woonaccessoires worden tegenwoordig in beton of betonlook uitgevoerd. Met een industriële stijl maak je een echt statement.

Vloer- en wandtegels met een onderhoudsvriendelijk karakter
Betonlook tegels zijn niet alleen populair om hun uitstraling. Ze worden namelijk ook gekenmerkt door hun zeer onderhoudsvriendelijke karakter. De tegels zijn slijtvast, vuurbestendig en duurzaam. Over het schoonmaken hoef je je eveneens geen zorgen te maken. Betonlook vloertegels kun je gewoon stofzuigen en dweilen. Betonlook wandtegels neem je af met een vochtige doek of lauwwarm water met een scheutje azijn. Uiteraard zijn de tegels ook vochtbestendig. Ook wanneer je ze in de badkamer of keuken plaatst, kun je erop rekenen dat ze jarenlang meegaan.

Perfect te combineren met vloerverwarming
Tot slot zijn keramische betonlook tegels ook nog eens heel goed te combineren met vloerverwarming. Deze vorm van verwarming is in toenemende mate populair, omdat het een stabiel en aangenaam binnenklimaat creëert én ervoor zorgt dat je minder energie verbruikt. Keramische betonlook tegels worden gekenmerkt door hun goede warmtegeleiding, waardoor de vloerverwarming optimaal tot zijn recht komt. Omdat de tegels de warmte langer vasthouden en deze zo gedurende een langere tijd warm blijven, hoef je de vloerverwarming minder vaak aan te zetten.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen