Ben je op zoek naar een vloerverwarming vloer? Dan kun je hierop letten

Ben jij je aan het oriënteren op vloerverwarming en wil je weten welke vloerverwarming vloer het beste in je woning geïnstalleerd kan worden?

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Ben jij je aan het oriënteren op vloerverwarming en wil je weten welke vloerverwarming vloer het beste in je woning geïnstalleerd kan worden? Dan lees je op deze pagina meteen veel meer informatie over dit onderwerp terug. Eerst kom je erachter hoe vloerverwarming werkt, op welke manier dit in je woning geplaatst kan worden en welke voordelen eraan verbonden zitten. Als laatste lees je welk type vloer het beste met vloerverwarming gecombineerd kan worden. Wanneer je altijd lekker warme voeten wil en je de woning geleidelijk wil verwarmen, is dit een ideale keuze!

Hoe werkt vloerverwarming precies?

Het idee achter vloerverwarming lijkt op dat van de radiatoren. De Cv-ketel verwarmt het water dat door de verwarmingsbuizen in de vloer wordt rondgepompt. Waar de radiatoren alleen plaatselijk kunnen verwarmen, kan de vloerverwarming vloer het hele huis geleidelijk en compleet verwarmen. Het is erg makkelijk om de vloerverwarming te bedienen. Dit kan namelijk gewoon met een thermostaat, zoals je ook bij radiatoren terug ziet komen.

Op welke manier kun je vloerverwarming laten installeren in huis?

Je kunt zowel in een bestaand huis als in een nieuwbouwhuis voor vloerverwarming vloeren kiezen. Het is alleen wel een hele klus om de verwarmingsbuizen in de grond te krijgen. Houd er dus rekening mee dat je de vloer eerst dient open te breken, voor de vloerverwarming geplaatst kan worden. Om de taak zo goed mogelijk uit te laten voeren, kun je hier het beste een professioneel bedrijf voor inhuren. Zij zorgen er dan ook voor dat de vloer netjes afgewerkt wordt en dat de vloerverwarming wordt aangesloten op de Cv-ketel. De professionals kunnen dit klusje snel, secuur en zonder poespas voor je klaren.

Welke voordelen zitten eraan vloerverwarming in je vloer?

Denk je erover na om een vloerverwarming vloer in je woning te laten leggen? Dan wil je natuurlijk wel eerst weten welke voordelen hieraan zitten. Het grootste en meest interessante voordeel van vloerverwarming is dat het energiezuinig is. Dit betekent dat het beter is voor het milieu en je ook nog eens een lage energierekening hoeft te betalen voor het verwarmen van je huis. Verder kun je de vloerverwarming vaak op afstand met je smartphone bedienen. Zo zet je de verwarming alvast aan, terwijl je nog onderweg bent naar huis.

Een ander voordeel van een vloerverwarming vloer in huis is dat je meer ruimte overhoudt, aangezien er nergens radiatoren en kachels hoeven te worden gemonteerd. Het is veilig in gebruik, makkelijk te installeren en zorgt voor een warm en comfortabel gevoel in huis.

Wat voor type vloer is het best geschikt voor vloerverwarming?

Wil je optimaal gebruik maken van je vloerverwarming vloer? Dan is het belangrijk dat je voor het juiste materiaal op de vloer kiest. De allerbeste keuze vloer om te combineren met vloerverwarming is een stenen vloer met tegels of een gietvloer. Verder kun je ook gerust voor een houten vloer of parket kiezen. Een ander type vloer dat het goed doet in combinatie met vloerverwarming in huis is laminaat, vinyl en een rubberen vloer. Het mooie aan de stenen vloeren en tegelvloeren is dat ze tot een hoge temperatuur verwarmd kunnen worden en hierna uit zichzelf de warmte lang vast kunnen houden.

Wanneer je voor een vloerverwarming vloer van steen of tegels kiest, hoef je in de winter dus maar weinig te stoken. De vloer verwarmt je woning gelijkmatig en lang, dus dit is mooi meegenomen.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen