Alles wat je over vloertegels in huis wil weten

Ben je van plan om mooie vloertegels in je woning te plaatsen? Dan zijn er een aantal zaken waar je van tevoren rekening mee kunt houden.

Bekijk assortiment

Ben je van plan om mooie vloertegels in je woning te plaatsen? Dan zijn er een aantal zaken waar je van tevoren rekening mee kunt houden. Zo kun je uit veel verschillende soorten tegels kiezen, is het goed om de voordelen van tegels op een rijtje te zetten en kun je nadenken of het zelfstandig leggen of laten leggen van de nieuwe vloer. Aan het einde van de pagina kom je erachter op welke manier je de tegels het beste kunt onderhouden.

Uit wat voor soorten vloertegels kun je allemaal kiezen?

Ben je op zoek naar mooie vloertegels voor in je woning? Dan kun je vaak uit verschillende stijlen kiezen. Mooie tegels zijn bijvoorbeeld de natuurstenen tegels, keramische tegels of houtlook tegels. Tegenwoordig kun je uit zoveel verschillende uitvoeringen, kleuren en motieven kiezen, dat er altijd wel een mooie tegel tussen zit die bij je smaak past. Tegels in de marmer- of betonlook zijn ook erg mooi en gewild. De vormen en maten van de tegels kun je naar wens aanvragen.

Welke voordelen zitten eraan het leggen van vloertegels in huis?

De belangrijkste voordelen van vloertegels in huis zijn toch wel het duurzame en betaalbare karakter. Wanneer je ervoor kiest om tegels in huis te nemen, kun je ervan uitgaan dat de tegels jarenlang meegaan. Ze zijn stevig, sterk en beschadigen bijna niet. Daarnaast zijn tegels misschien wel de makkelijkste vloer om te hebben als het op onderhoud aankomt. Heb je graag een schoon huis? Dan zijn de tegels de meest hygiënische keuze, aangezien er bijna geen vuil op blijft zitten. Wanneer je een tapijt hebt kan alle stof en viezigheid er diep in wortelen, dit is bij tegels niet het geval.

Kies je ervoor om de tegelvloer zelf te leggen of laat je hem leggen?

Het mooie aan vloertegels in huis leggen, is dat je dit zowel zelf kunt doen of je kunt er een professionele tegelzetter voor inhuren. Wanneer je handig bent en je vaker klusjes in huis uitvoert, is het een mooie uitdaging om de tegels te leggen. Houd er wel rekening mee dat je er veel materialen en gereedschap voor nodig hebt. Dit kost je uiteraard meer geld. Daarnaast is het belangrijk dat je secuur te werk gaat, zodat je tegels recht en strak komen te liggen. Vind je dit te veel moeite of te spannend om te doen? Dan kun je er het beste een professional voor inhuren.

Het grote voordeel van de vloertegels door een professional laten leggen is dat zij snel en secuur werken, waardoor je in no time van een prachtige tegelvloer kunt genieten. Het kost je iets meer geld, maar je kunt sneller door met de inrichting van de rest van je woning.

Op welke manier kun je de tegels in huis het beste onderhouden?

Wanneer je prachtige vloertegels in huis hebt, wil je natuurlijk graag weten op welke manier je de tegels het langste mooi en schoon kunt houden. Er zijn een aantal handige tips te gebruiken, waardoor jouw tegels er altijd blinkend en schoon bij liggen. Allereerst dien je schoon en lauw water te gebruiken. Pak een goede dweil en zorg dat je alle tegels meeneemt. Om de tegels snel te laten drogen, kun je ervoor kiezen om een raam open te zetten. Dit versnelt het proces om je tegels er weer fris en fruitig bij te laten liggen. Verder is het belangrijk dat je voor het juiste schoonmaakmiddel kiest.

Wist je dat je keramische tegels bijvoorbeeld het beste alleen met water of een beetje schoonmaakazijn kunt reinigen? Bij een woonwinkel kun je bijvoorbeeld HG tegelreiniger kopen voor de tegels in je keuken of badkamer.

Bekijk ons assortiment online

Keramische tegels
Bekijk assortiment