Alles wat je over keramische vloertegels wil weten

Ben je van plan om voor keramische vloertegels te kiezen? Dan wil je natuurlijk wel weten wat hierbij komt kijken, hoe ze gemaakt worden, welke voordelen eraan zitten en uit welke formaten en kleuren je allemaal kunt kiezen.

Bezoek onze 6000m2 showoom
In Zaandam

Ben je van plan om voor keramische vloertegels te kiezen? Dan wil je natuurlijk wel weten wat hierbij komt kijken, hoe ze gemaakt worden, welke voordelen eraan zitten en uit welke formaten en kleuren je allemaal kunt kiezen. Op deze pagina vind je antwoorden terug op al deze vragen. Zo kom je erachter of dit type vloer iets voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat een keramische vloer perfect samengaat met vloerverwarming? Lees snel verder om erachter te komen waarom dit type vloer steeds populairder wordt in huis.

Hoe worden keramische vloertegels gemaakt?

Keramische vloertegels worden gemaakt van een mengsel van klei en zand. Voordat de tegel op je vloer of tegen de muur aankomt, worden ze gebakken op hele hoge temperaturen. Keramiek dient namelijk tussen de 1000 en 1250 graden Celsius afgebakken te worden. De stevigheid van de tegel wordt vaak verzorgd door de extra mineralen die aan het mengsel voor de tegel worden toegevoegd. Er is altijd een toplaag op de tegel terug te vinden. De toplaag is in iedere kleur of elk design samen te stellen. Doordat de tegels uniek zijn en van elkaar verschillen, komt je vloer of muur in balans en ziet het geheel er uiteindelijk natuurlijk uit.

Welke voordelen zitten eraan het leggen van een keramische vloer?

Allereerst zijn alle keramische vloertegels uniek, waardoor je een speels, natuurlijk en bijzonder effect krijgt. Doordat geen enkele tegel er precies hetzelfde uitziet, kun je zorgen voor een unieke vloer of muur. Zo stel jij je eigen vloer of muur samen, waardoor het helemaal bij je eigen smaak past. Een ander voordeel van keramische vloertegels is dat ze erg makkelijk te onderhouden zijn. Ze zijn sterk, breken niet snel en hebben alleen lauw water nodig om er weer schoon en blinkend bij te liggen. Stof op de vloer of muur is verleden tijd, aangezien dit materiaal geen stof vasthoudt.

Verder kan een keramische vloer laten leggen vriendelijker zijn voor je portemonnee. Een tapijtvloer is bijvoorbeeld al snel een stuk duurder. De vloer is duurzaam, goed geprijsd en gaat jarenlang mee. Wat wil je nog meer?

Uit welke kleuren en maten kun je allemaal kiezen?

De keramische vloertegels vind je tegenwoordig in alle kleuren, vormen en maten terug. Je kunt er zelfs verschillende looks mee in huis halen. Denk hierbij aan een natuurlijke look door voor tegels met een houten, betonnen of marmeren look te kiezen. Daarnaast kun je ook voor een leuke Portugese look gaan door voor drukke tegeltjes met allerlei patronen en in opvallende kleuren te kiezen. Zoals je merkt is er veel mogelijk en voor ieder wat wils te vinden. De maten waarin dit soort tegels verkocht worden zijn: 60x60, 80x80, 60x120, 90x90 of zelfs 120x120.

Keramische vloertegels werken erg goed samen met vloerverwarming

Heb je ervoor gekozen om vloerverwarming in je woning te installeren? Dan is het een prima keuze om daar keramische vloertegels op te laten leggen. Het materiaal is er namelijk voor gemaakt om warmte te geleiden. Dit zorgt ervoor dat je hele vloer gelijkmatig wordt verwarmd, in plaats van dat alle warmte op één plek wordt vastgehouden. Verder kunnen keramische tegels zelfs nadat je de vloerverwarming uitzet, nog een tijdje warm blijven, waardoor je minder lang hoeft te stoken. Wil je in de zomer juist een koele vloer hebben? Dan werkt dit precies andersom. De keramische tegel houdt in de zomer juist de koelte in huis vast.

3.500m2 showroom

Keramische tegels | Vloeren & Badkamers
Vrijblijvend contact opnemen