Volledig assortiment
Soort look
Toon minder Toon meer
Formaat
Toon minder Toon meer
Kleur
Toon minder Toon meer
Prijs per m2
Tegel dikte
Toon minder Toon meer
Vorm
Toon minder Toon meer
Bekijken in verkooppunt
Toon minder Toon meer
Afwerking
Toon minder Toon meer
Vorstbestendig

Is een tegel geschikt voor temperaturen onder de nul graden.

Toon minder Toon meer
Gerectificeerd

Hiermee duiden we aan of de tegel gezaagd of ongezaagd is. Gerectificeerde tegels hebben strakke, opmaat gezaagd hoeken en kanten.

Toon minder Toon meer

Antraciete plavuizen

Antraciete plavuizen zorgen voor een stoere uitstraling en zijn geschikt voor een industrieel interieur. Deze vloertegels zijn geschikt voor een mooie donkere vloer in de keuken en kunnen een robuuste look aan je badkamer geven. Ook zijn ze ideaal voor een industriële woonkamer. De donkere kleur vormt een mooi contrast met gekleurde keukenkastjes, maar kan ook goed gecombineerd worden met andere natuurlijke tinten. In het assortiment van Ceramica Vloeren vind je antraciet plavuizen in een betonlook of steenlook. Deze materialen passen perfect bij de ruwere industriële stijl. De plavuizen zijn onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vloerverwarming.

Showroom adviseur

Altijd goed bereikbaar

Showroom adviseur
Sortering

Open filter

Productfoto’s
|
Sfeerfoto’s
1 - 13 van 13 producten

Open filter

Onderhoudsvriendelijke vloertegels

Keramische vloertegels zijn makkelijk schoon te houden. Met lauwwarm, gekookt water en een scheutje azijn kun je ze snel schoonmaken. Ook kun je een speciale tegelreiniger gebruiken of een milde allesreiniger zonder olie, vet of zeep. Je hebt de tegels dus in weinig tijd weer schoon, wat ze erg onderhoudsvriendelijk maakt. De tegels zijn kras- en slijtvast en zien er dus lange tijd als nieuw uit. De vloertegels zijn niet alleen geschikt voor in huis, maar kunnen ook buiten worden gebruikt. Ze zijn bijvoorbeeld een mooie basis voor je terras. De tegels zijn vuurvast en antistatisch, waardoor ze veelzijdig te gebruiken zijn.

Antraciet plavuizen voor een industriële uitstraling

Onze vloertegels worden in een high-end fabriek in Italië geproduceerd. De tegels zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek dat lang mooi blijft. We leveren direct vanuit de fabriek, waardoor de kosten laag blijven. De antraciet plavuizen zijn beschikbaar in betonlook en steenlook. Geef je ruimte een stoer karakter met de steenlook of kies voor een industrieel karakter met de betonlook. Antraciet plavuizen zijn een echte blikvanger die jouw ruimte een persoonlijke en bijzondere uitstraling geven. Ze geven je de mogelijkheid om te spelen met accenten, maar zijn ook een mooie basis voor een ruimte met veel donkere kleuren.

Bekijk onze populaire formaten:
Plavuizen 60x60
Plavuizen 80x80
Plavuizen 90x90
Plavuizen 100x100

Geschikt voor vloerverwarming

Plavuizen gaan goed samen met vloerverwarming. De keramische vloertegels geleiden goed, waardoor de warmte snel en gelijkmatig verdeeld wordt over de vloer. Je verwacht het misschien niet wanneer je de robuuste antraciet plavuizen ziet, maar ze kunnen gemakkelijk warmte verspreiden voor een behaaglijk gevoel. De tegels houden de warmte goed vast, waardoor je de vloerverwarming niet altijd aan hoeft te hebben. Ook nadat je de verwarming uitdoet, blijft de vloer warm. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je energie bespaart met je keramische plavuizen.

Veelgestelde vragen

Kunnen keramische tegels ook op de muur, bijvoorbeeld in onze badkamer?

Jazeker, groot formaat tegels op de muur is ideaal. Juist in kleinere ruimtes zoals badkamer en toilet. Grote keramische tegels maakt de ruimte rustig en ruimtelijk, dit komt omdat er door groot formaat keramische tegels minder voeg in de ruimte aanwezig is.

Hoeveel snijverlies moet er berekend worden?

Bij het plaatsen van tegels moet je (bijna) altijd de tegels snijden of zagen. Wij krijgen vaak de vraag hoeveel snijverlies daarvoor gerekend moet worden. Het is lastig om daar een precies antwoord op te geven. Het snijverlies verschilt behoorlijk van 5% tot wel meer dan 20%. Het snijverlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de maten van de ruimte, de maat van tegel en het patroon van leggen. Het meest gunstige snijverlies is bij het tegelen in wildverband of bij tegels die bijna zonder te snijden geplaatst kunnen worden. Het snijverlies is dan ongeveer rond de 5%. Maar gebruikelijker is om 10% snijverlies aan te houden. Je kunt ook altijd de tegels uittekenen en daarna het aantal tegels te tellen.

Is een keramische vloer geschikt voor huisdieren?

De keramische vloertegel is uitermate geschikt wanneer je huisdieren hebt; vloertegels zijn slijt- en krasvast en onderhoudsvrij.